top of page

NIEUWS

januari 2019

Kristel Verhaegen heeft besloten haar werkzaamheden bij Dialoog stop te zetten. We zijn dankbaar voor de lange en vruchtbare samenwerking in naam van de vele kinderen, jongeren en gezinnen die ze in behandeling had. We zullen Kristel missen als gewaardeerde collega. Ze blijft echter gaan voor haar passie, u kan haar nog steeds bereiken via www.finding-ways.be

januari 2018

Goed nieuws! Vanaf februari komt Marijs Huysmans onze praktijk versterken. Zij is klinisch psycholoog en seksuoloog en volgt momenteel de opleiding relatie-, gezins- en systeempsychotherapie. Kinderen, jongeren en gezinnen kunnen bij haar terecht.

december 2017


Voorlopig worden geen nieuwe VASCO-groepen meer ingepland.


mei 2017


Binnenkort wordt ons team uitgebreid met een nieuwe psycholoog. Lynn Coppens zal starten halfweg mei en de therapie van (jong-)volwassenen mee op zich nemen. Veel succes, Lynn.


september 2015


De data voor de volgende VASCO-groep zijn bekend:


ZAT 17/10/15 start 13.30-16.30

ZON 22/11/15 14.00-16.30

ZAT 9/1/16 14.00-16.30

DO 18/2/16 18.30-20.30

ZAT 19/3/16 14-16.30

VRIJ 15/4/16 18.30-21u

De groep is volzet, maar je kan je nu al aanmelden voor de volgende.


augustus 2015


De VASCO-groep is nagenoeg volzet. We gaan van start in het najaar met deze nieuwe groep.


Op 25 september lassen we een extra sessie in voor alle ex-deelnemers, toekomstige deelnemers of voor wie gewoon eens wil "proeven" van wat VASCO inhoudt.

"Warm" aanbevolen!

We hadden reeds 3 groepen in evenveel voorbije jaren. Na een aantal sessies voelen de jongeren zich ook echt één groep en ontstaat een verbondenheid, een gevoel van samen dingen te delen, een loyaliteit tav elkaar en de groep als geheel.

Bij het afscheid horen we dan ook meestal uitingen van spijt om het afscheid, en het verlangen de groep te kunnen behouden.

Daarom creëren we nu de gelegenheid om elkaar terug te zien en ervaringen uit te wisselen met deelnemers van andere groepen of toekomstige en "losse" deelnemers. Iedereen is welkom.

Er hoeft geen voorafgaand gesprek gepland te worden, wel dien je je in te schrijven via mail of via het contactformulier even verder op deze pagina.


december 2014


Op 20 december gaat een nieuwe groep jongeren op avontuur met VASCO. We houden je op de hoogte van het verloop. Meer info vind je op de pagina "therapie, voor wie en hoe".

Tijdens de kerstvakantie gaan de sessies gewoon door, rekening houdend met de feestdagen natuurlijk.

We wensen iedereen een warm-menselijk eindejaar.


september 2014


Na de lange, hete (hmhm) zomer is september de maand waarin alles terug stilaan zijn normale ritme herneemt.

Hoewel velen van ons met pijn in het hart de zalige vakantietijd afsluiten, kan het ook deugd doen je opnieuw vol overgave in je werk of studie te storten. Het weerzien met collega's op het werk of de vrienden op school laat ons weer voelen dat we sociale wezens zijn. En dat we op zoek zijn naar manieren om ons leven een zinvolle bestemming te geven.

Als dat niet allemaal van een leien dakje loopt, of er gebeurt iets wat het leven grondig door elkaar schudt, kan een mens behoorlijk overhoop liggen met zichzelf of met zijn naasten. Een steunende omgeving is dan erg belangrijk. Gisteren vroeg een meisje me, in alle eerlijkheid: "waarom moet ik naar een psycholoog als ik ook met mijn mama kan praten?". De nagel op de kop!

En toch kan ondersteuning door een psycholoog ook een tijdlang helpend of nodig zijn, omdat er in de sessies tijd en ruimte ontstaat voor gedachten, emoties en betekenissen die niet altijd hun plek vinden in de mallemolen van het dagelijkse leven of waar mensen met hun dichtste familieleden niet kunnen of durven over praten, uit angst hen te kwetsen, uit zorg om hun omgeving niet extra tot last te zijn of om welke goede reden dan ook. De psycholoog helpt gedachten te ordenen, gevoelens te verteren en de verbinding met anderen te herstellen of verbeteren. Als dat gebeurt, maakt de psycholoog zichzelf overbodig en dan is het doel van de therapie bereikt. 

mei 2014

Praktische afspraken

Je kan contact nemen via mail of telefoon. Geef je naam, leeftijd en telefoonnummer door zodat we je kunnen opbellen.

Gesprekken gaan enkel door op afspraak.


Een sessie duurt 50min. à 1 uur


Als je toch niet op de geplande afspraak kan komen, gelieve dan tijdig (minstens 48u op voorhand) telefonisch te verwittigen, zoniet zal de sessie toch aangerekend worden. Dit geldt uiteraard niet in geval van ziekte of overmacht.


kostprijs


sessie: maximum 60 €*, contant te betalen

opmaak verslag: maximum 60€ / uur

overleg extern: maximum 60€ / uur

+ verplaatsingsonkosten


*er kan een verschillend tarief zijn per psycholoog omwille van ervaring en opleidingsniveau. Vraag hiernaar als een van onze psychologen je contacteert voor het intakegesprek.


Goed om weten:

De meeste ziekenfondsen voorzien een (beperkte) terugbetaling voor psychotherapie voor kinderen/jongeren. Een aantal ziekenfondsen heeft ook een regeling voor volwassenen. Neem contact op met je ziekenfonds voor meer informatie.

image.jpg

Contactgegevens


Van Craenenbroeckstraat 58

9120 Beveren

0468/ 11 87 13

Mail:info@psychotherapie-beveren.be

www.psychotherapie-beveren.be
Er bestaat ook een facebookpagina waarop er geregeld nieuws te vinden is, allerlei ideeën ontstaan en reacties kunnen geschreven worden: Dialoog Praktijk Voor Psychotherapie

Werkte eerder bij Dialoog:


Kristel Verhaegen


klinisch psycholoog

psychodynamisch psychotherapeut

(kinderen en adolescenten)


geregistreerd bij de psychologencommissie onder erkenningsnummer 742104833


Kristel Verhaegen werkt niet meer in deze praktijk. We hebben jarenlang op een bijzonder fijne manier samengewerkt en zijn dankbaar voor haar inzet, professionaliteit en vriendschap. Uit respect laten we dit blokje dan ook op de website staan.


Als u Kristel wil contacteren, kan dat via haar website www.finding-ways.be.

bottom of page